HENGELKEUZE

Ik heb de laatste tijd veel vragen gekregen over de verschillende feederhengels in het MAP Fishing-assortiment en het is geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling voor is.

En terecht! Ik heb het geluk gehad om dit assortiment nu een aantal jaren te gebruiken en ben zeer onder de indruk van hun prestaties gedurende een lange periode.
Met nieuwe toevoegingen die regelmatig in het assortiment opgenomen worden, is er echt iets voor elke vorm van visserij.
Om iedereen te helpen die op zoek is naar nieuwe hengels of geïnteresseerd is in wat ik gebruik in mijn eigen visserij, heb ik hieronder enkele van de modellen besproken waar ik een persoonlijke voorkeur voor heb.

Commerciële visserij

Parabolix Black Edition 10ft Feeder – Voor mij is deze hengel een alleskunner, of je nu een methodkorf strak naar een eiland gooit op zware  karpers of vist op een water waar F1’s en Witvis gemengd zijn, dan is dit de hengel waar ik altijd voor ga. Vergevingsgezinder dan zijn SUV-tegenhanger, die meer bedoeld is voor het vissen met een bombloodje of op korte afstanden, is de 10ft Feeder een zeer veelzijdige hengel met veel toepassingen.

DUAL 9ft Bomb – Een aantal van de commerciële locaties waar ik de afgelopen jaren lokaal heb gevist, zijn smal vijvers tussen de 13 en 17 meter en deze hengel is er gewoon voor gemaakt! Snake Lakes of kleine locaties op winderige dagen, deze hengel zit altijd in mijn tas, perfect voor elk bom- of methodwerk dat vaak nodig is op dat type locatie met een zachte actie waarmee je zowel F1’s als karpers kunt vangen met dezelfde tackle .

Afstandswerk – Er zijn twee hengels die ik gebruik voor mijn afstandsvisserij op een commerciële locatie.

De eerste is de Parabolix Black Edition 12ft SUV Feeder, deze hengel is perfect voor het vissen op afstand met method of hybride feeders. Beide SUV-versies van de hengels worden geleverd met grotere ogen op de toppen, perfect voor voorslagen die vaak worden gebruikt als je een lange afstanden moet gooien!

De andere hengel waar ik voor kies is waarschijnlijk een van mijn favorieten in het hele assortiment – de DUAL 12 ‘9 “Distance Feeder, perfect voor de grootste wateren die je waarschijnlijk nodig hebt of wanneer je te maken krijgt met slecht weer en net dat beetje meer nodig hebt om de gewenste afstand te bereiken. Deze hengel bevat ook tips tot 3oz om te voldoen aan de vereisten die u vaak zoekt in een hengel van deze stijl, zoals het gebruik van zwaardere korven of om vissen op grotere afstand binnen te draaien.

Natuurlijke wateren

Parabolix Black Edition 11ft Feeder – Er is al veel over deze hengel geschreven en als er een hengel is die de eigenschappen van een klassieker heeft, dan is deze het echt! Het is verreweg de beste hengel die ik heb gebruikt voor het vangen van witvis op kleinere afstanden, verbluffend zacht voor het vangen van Skimmers, Brasem en voorn.

Parabolix Black Edition 12ft Feeder – Als je net dat beetje verder wilt gooien maar toch die mooie actie van de 11ft wilt behouden, heeft de 12ft-versie mijn voorkeur, met een natuurlijke progressie in actie en kracht voor de vereisten die je nodig hebt grotere afstanden bereiken, dit is een briljante optie bij het richten op grotere brasems en skimmers.

Voor afstandswerk – de DUAL 12 ‘9 “zou opnieuw mijn keuze zijn, met de hengel met de perfecte mix van kracht en een vergevingsgezinde vis die actie speelt om zilveren kwaliteitsvissen op afstand te vangen is nooit een probleem geweest voor mij met deze hengel.

River Fishing

Parabolix Black Edition 12ft SUV Feeder – Dit is mijn hengel voor het grootste deel van mijn visserij op de rivieren in normale omstandigheden, in staat om grote voerkorven ver te werpen, en met 1.5, 2 en 2.5oz tips meegeleverd is deze feeder ideaal in de meeste omstandigheden die het hele seizoen op de rivier te vinden zijn. Met een fantastische vis-drilactie die ervoor zorgt dat zowel kleinere vissen zoals voorn en baars als grotere brasem kunnen worden aangevoerd.

Wederom verschijnt de DUAL 12 ‘9 “Distance Feeder in deze lijst en is perfect wanneer de rivier wat meer stroomt, de extra lengte is perfect om meer lijn van het water te houden en met een 3oz tip in de top is hij geschikt voor zwaardere stroming en korven tot 70 gram.

De laatste hengel is een beetje een beest. Het is de Parabolix Black Edition 12 ‘9 “Distance Feeder, dit is een uit powerpook die wordt geleverd met 3, 4 en 5oz tips waardoor hij perfect is voor het vangen van grote vissen zoals Barbeel en Brasem in zware stroming waar grote korven nodig zijn om contact met de bodem te houden. Niet een hengel die ik vaak gebruik, maar één die de moeite waard is om u uit de problemen te houden wanneer u zich in een veeleisende situatie bevindt.
Iets om te onthouden over met name de Black Edition-reeks. Als de vlaggenschipmodellen waren de hengels ontworpen om vrij specifiek te zijn voor waarvoor ze bedoeld zijn, bijvoorbeeld veel 10ft-hengels die er zijn, zijn ‘bom’-hengels van het merk, waar MAP anders wilde zijn. Ze zijn speciaal ontworpen ​​om bombs en korven te gooien. Zo bent u er zeker van dat wat u koopt een echte bomhengel is, of een echte feederhengel.

Hopelijk kan bovenstaande jullie het maken van je keuze voor de juiste hengel iets makkelijker maken.